Ενδοσχολικές επιμορφώσεις

Ενδοσχολικές επιμορφώσεις

 

Ολοκληρώθηκαν οι ενδοσχολικές επιμορφώσεις  για το σχολικό έτος 2022-23 που διοργάνωσε η Προϊσταμένη του 5ου νηπιαγωγείου κ. Μαρία Αλεξάκη με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, η συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες, η ποιοτική ανάπτυξη του σχολείου. Οι δράσεις αυτές διήρκησαν 3 ώρες η καθεμία και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η πρώτη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Σεξουαλική εκπαίδευση και Αγωγή στο σχολείο και στην οικογένεια» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και είχε διάρκεια 2 ώρες. Σε αυτή την επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν θέματα όπως γιατί η σεξουαλική εκπαίδευση και αγωγή στο σχολείο και στην οικογένεια αποτελεί θέμα ταμπού, γιατί η σεξουαλικότητα και η διαχείρισή της είναι θέμα αγωγής και εκπαίδευσης, πώς θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στην οικογένεια και στο σχολείο και σε τι διαφέρει η σεξουαλική εκπαίδευση παιδιών Αμεα. Η επιμόρφωση αυτή διοργανώθηκε από το Learn Inn E.Κ.Π.Α.

IMG_0894  IMG_0895

Η δεύτερη επιμόρφωση διάρκειας 3 ωρών έγινε δια ζώσης και είχε ως τίτλο «Εκπαιδευτική ρομποτική και εφαρμογή εργαλείων web 2.0 στην προσχολική εκπαίδευση»- ένα βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με στόχο τη γνωριμία διαφορετικών τρόπων κωδικοποίησης και τη γνωριμία σύγχρονων web 2.0 εργαλείων με εισηγήτρια την κα. Ελένη Ξηραδάκη.

Η τρίτη επιμόρφωση με τίτλο «Sensory/messy play δημιουργική αφήγηση STEAM/Εκπαιδευτική ρομποτική» που διήρκησε 3 ώρες και ήταν δια ζώσης αφορούσε τις νευροεπιστήμες στην εκπαίδευση, τη θεωρία SPIN (συναισθηματική, κοινωνική και πολλαπλή νοημοσύνη) αλλά και τη χρήση STEAM και εκπαιδευτικής ρομποτικής στη μαθησιακή διαδικασία. Η επιμόρφωση αυτή έγινε στον Καλό Αγωγό με εισηγητές την κα. Ελένη Γαρυφαλάκη και τον Κ. Πέτρο Κολιαβασίλη.

IMG_1187  IMG_1189IMG_1191  IMG_1193

Η τέταρτη ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας 3 ωρών έγινε διαδικτυακά και είχε ως θέμα:«Υποστήριξη της θετικής συμπεριφοράς στο νηπιαγωγείο. Ένα πρόγραμμα για όλο το σχολείο». Έγινε παρουσίαση του SWPBS (σύστημα θεώρησης της θετικής συμπεριφοράς) που στοχεύει στην πρόληψη της προβληματικής συμπεριφοράς και στην αποτελεσματική παρέμβαση. Μια εκπαιδευτική προσέγγιση με θεωρητικό υπόβαθρο και με ερευνητική τεκμηρίωση με εισηγητή τον Δρ. Γιώργο Μανωλίτση καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

IMG_1384  IMG_1385

Η πέμπτη ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας 3 ώρες έγινε στο χώρο του σχολείου και είχε ως τίτλο «Διαχείριση συναισθηματικών, ψυχολογικών, αναπτυξιακών δυσκολιών μέσα στη σχολική τάξη». Εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος κα. Εμμανουέλα Παππά. Μέσα από μελέτες περίπτωσης παρουσιάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης προκλητικών συμπεριφορών.

IMG_1417  IMG_1418

Comments are closed.