Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τα ζώα προγραμματίσαμε επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα << Παραμυθομπερδέματα με την Πιπιστρέλους και τη Μαυρέμις>>. Τα παιδιά περίμεναν με πολύ ανυπομονησία να έρθει η μέρα της επίσκεψης. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για να πάμε στον προορισμό μας .Εκεί μας περίμενε η μουσειοπαιδαγωγός για να μας ξεναγήσει στο μουσείο. Στη συνέχεια, η Πιπιστρέλους που είναι μία νυχτερίδα και η Μαυρέμις που είναι μία νεροχελώνα μας οδήγησαν στον ερευνότοπο και μας έβαλαν να ζήσουμε μοναδικές περιπέτειες.

IMG_1209  InkedIMG_1211InkedIMG_1216  InkedIMG_1221

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ανασκαφής και παρακολουθώντας τα βήματα της εξερεύνησης των Παλαιοντολόγων τα παιδιά έσκαψαν στην άμμο και βρήκαν πραγματικά απολιθώματα.

IMG_1217  IMG_1222IMG_1224  IMG_1225

Έπειτα, περιηγηθήκαμε στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου όπου είδαμε ζώα από την Κρήτη, την Ελλάδα και από άλλα μέρη της Μεσογείου και πήραμε μία γεύση από τη ζωή στα δάση, στους θαμνότοπους, στους υγρότοπους, στις ακτές ,στις ερήμους και τα αλπικά οικοσυστήματα της Μεσογείου.

IMG_1227  IMG_1230IMG_1234  IMG_1236

Είδαμε και το γιγάντιο Δεινοθήριο καθώς και Δεινόσαυρους. Τέλος, παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα <<Εγκέλαδος>> και ζήσαμε προσομοιώσεις πραγματικών σεισμών.

IMG_1237  IMG_1239

Επιστέψαμε στο σχολείο με νέες εμπειρίες και γνώσεις!!!

Comments are closed.