Καλή σχολική Χρονιά

Καλή σχολική Χρονιά

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας. Ευχόμαστε στα παιδάκια μας Καλή Σχολική Χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και πολύ παιχνίδι

InkedIMG_0504_LI

Μέτρα προφύλαξης για τον covid-19 στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και ευχόμαστε να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις της πανδημίας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του covid 19 και θα επιθυμούσαμε να τα τηρήσετε.

  • Τα παιδιά εισέρχονται στο χώρο του σχολείου με έναν συνοδό/γονέα. Ο συνοδός οδηγεί το παιδί μέχρι την είσοδο της τάξης του, το παραδίδει στη νηπιαγωγό και αποχωρεί αμέσως. Για την αποφυγή συνωστισμού κάθε τμήμα θα μπαίνει από διαφορετικές εισόδους. Έτσι, τα παιδιά του 1ου τμήματος (πρωινό υποχρεωτικό) θα εισέρχεται από την πλαϊνή (ανατολική) πόρτα (Νο 1), το 2ο τμήμα (μικτό ολοήμερο) θα μπαίνει από την κεντρική είσοδο( Νο 2 )και το 3ο τμήμα (μικτό ολοήμερο) από τη σκάλα της αυλής (Νο 3). Η μάσκα τόσο για το συνοδό όσο και για το παιδί είναι υποχρεωτική. Τις πρώτες μέρες του σχολείου θα αφιερωθεί διδακτικός χρόνος για την εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση μάσκας.

  • Οι μαθητές υποχρεούνται να επιδεικνύουν σχολική κάρτα covid 19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing gov.gr κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  • Μέσα στη τσάντα του παιδιού θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 καθαρές μάσκες μέσα σε θήκη καθώς και μια 2η θήκη για να τοποθετούνται οι χρησιμοποιημένες μάσκες. Για να μπορεί το παιδί να διακρίνει ποιες είναι καθαρές και ποιες όχι είναι καλό οι θήκες να είναι διαφορετικών χρωμάτων ή να έχουν κάποιο διακριτικό γνώρισμα π.χ. διαφορετική ζωγραφιά.

  • Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν αντισηπτικά για τα χέρια . Επίσης, θα γίνεται συχνό πλύσιμο των χεριών -πριν το φαγητό, μετά το διάλειμμα και όποτε άλλοτε κρίνεται απαραίτητο. Θα χρησιμοποιούνται χειροπετσέτες μιας χρήσης.

  • Επίσης,θα γίνεται συχνή καθαριότητα και απολύμανση τραπεζιών και παιχνιδιών μέσα και έξω στην αυλή.

  • Τα διαλείμματα θα γίνονται ανά τμήμα στην αυλή. Σε κάθε αλλαγή τμήματος θα γίνεται απολύμανση επιφανειών παιχνιδιών παιδικής χαράς.

  • Το γεύμα των ολοήμερων θα γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας του κάθε τμήματος.

  • Όσον αφορά τις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών παρακαλείσθε να φέρνετε κέρασμα σε ατομικές συσκευασίες.

  • Παιχνίδια από το σπίτι δεν επτρέπονται.

  • Σε περίπτωση που κάποιο παιδί εκδηλώσει συμπτώματα covid-19 παραμένει στο σπίτι, ειδοποιείται το σχολείο και ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει στο σπίτι. Επίσης, όταν κάποιο παιδί έχει πυρετό ο οποίος δε συνδέεται με covid-19 θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο αφού μείνει μία μέρα απύρετο.

    Βασιζόμαστε στη συνεργασία σας!

Ο σύλλογος διδασκόντων του 5ου νηπιαγωγείου.

Comments are closed.