Αποχαιρετώντας την Άνοιξη

Αποχαιρετώντας την Άνοιξη

Βρισκόμαστε στο τέλος της Άνοιξης και ήρθε η στιγμή να την αποχαιρετίσουμε! Κλείστε τα μάτια και φέρτε στο μυαλό σας όμορφες ανοιξιάτικες εικόνες έπειτα προσπαθήστε να τις δραματοποιήσετε. Παροτρύνετε το παιδί σας να μιμηθεί έντομα, ζώα, λουλούδια και με παντομίμα να υποδυθεί ρόλους. Να γίνει μια πεταλούδα που πετάει από λουλούδι σε λουλούδι, μια μέλισσα που παίρνει τον χυμό από τα λουλούδια κι έπειτα τον πάει στην κυψέλη της, ένα ενοχλητικό κουνούπι που ζουζουνίζει πέρα δώθε, μια αρκούδα που ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη, ένα μυρμηγκάκι που κουβαλάει την τροφή του. Στη συνέχεια πάρτε ότι υλικά έχετε στο σπίτι μακαρόνια, όσπρια, χαρτιά, καλαμάκια και φτιάξτε τη δική σας ανοιξιάτικη εικόνα. Μπορείτε να δώστε στο παιδί να κόψει χαρτιά σε γεωμετρικά σχήματα όπως κύκλους, τρίγωνα, παραλληλόγραμμα και να δημιουργήσει ότι θέλει με θέμα την άνοιξη.

IMG_8436  IMG_8439

Φτιάξτε το αλφαβητάρι της Άνοιξης. Δώστε στο παιδί να κόψει ανοιξιάτικες εικόνες από περιοδικά  κι έπειτα συζητήστε για τις εικόνες που βρήκαν. Ρωτήστε το παιδί από ποια φωνούλα αρχίζει η κάθε εικόνα. Έπειτα γράψτε τις λέξεις σε χαρτί και παρακινήστε το παιδί να κολλήσει τις εικόνες που βρήκε αντιγράφοντας από κάτω το όνομα της κάθε λέξης.

IMG_8459  IMG_8460

Μπορείτε να φτιάξετε όμορφα ανοιξιάτικα αινίγματα επιστρατεύοντας τη φαντασία σας π.χ. Είναι έντομο μικρό και πολύ ενοχλητικό. Τι είναι; (Το κουνούπι).

Κάντε μαθηματικά παιχνίδια με μια πασχαλίτσα. Δώστε στο παιδί να ζωγραφίσει και να κόψει μία πασχαλίτσα χωρίς βούλες. Κόψτε μαύρες βούλες και στη συνέχεια δώστε κάρτες με αριθμούς στα παιδιά ή ζάρι να βάλουν στην πασχαλίτσα τόσες βούλες όσες λέει ο αριθμός. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να κόψουν 11 μικρές πασχαλίτσες  και σε καθεμιά να ζωγραφίσουν πάνω βούλες με αύξοντα αριθμό από το 0-10. Έπειτα να τις ταξινομήσουν στη σειρά από το μικρότερο αριθμό στο μεγαλύτερο και το αντίστροφο από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

IMG_8457  IMG_8458

Και μια ωραία κι εύκολη κατασκευή πεταλούδας!

Ζωγραφίστε σε μια λευκή κόλλα 2 κύκλους, κόψτε τους και με μαρκαδόρους κάντε χρωματιστές βούλες. Διπλώστε τον κάθε κύκλο σε βεντάλια και έπειτα διπλώστε τη βεντάλια στη μέση ώστε να δημιουργηθούν τα φτερά. Ζωγραφίστε και κόψτε το σώμα της πεταλούδας και κολλήστε τα σε ένα χάρτινο πιάτο ή σε ένα χάρτινο λουλούδι.

IMG_8448  IMG_8449IMG_8450  IMG_8451IMG_8452  IMG_8453IMG_8454  IMG_8455

Και μην ξεχάσετε τώρα που ο καιρός είναι κατάλληλος για παιχνίδια έξω στην αυλή να παίξετε παραδοσιακά ανοιξιάτικα παιχνίδια όπως το «Περνά- περνά η μέλισσα», «Πού είναι η μαργαρίτα», «Ένα φράγκο η βιολέτα».

Σας στέλνουμε την αγάπη μας και σύντομα θα τα πούμε από κοντά!

 

Comments are closed.