Το Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο

Καθώς πλησίαζε η επέτειος του Πολυτεχνείου ξεκινήσαμε να μιλάμε για τη δημοκρατία και την αξία της.Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που εξηγεί με τρόπο απλό και κατανοητό τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την έννοια της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας είναι <<Η Κυρά Δημοκρατία>>. Με αυτό το παραμύθι ξεκινήσαμε και αφού το αναλύσαμε ζωγραφίσαμε την Κυρία Δημοκρατία και τη Ρία τη Δικτατορία. Στη συνέχεια, κάναμε μία ιστορική αναδρομή στα γεγονότα και ακούσαμε ηχητικά ντοκουμέντα και είδαμε εικόνες σχετικές στον προτζέκτορα. Φτιάξαμε τύπωμα με το χέρι μας<< το περιστέρι της ειρήνης>> και κάναμε ευχές για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

img_3618  img_3617

img_3619  img_3621

Σε επόμενη μέρα, σταθήκαμε στα συνθήματα που έλεγαν οι φοιτητές όπως <<ψωμί,παιδεία, ελευθερία>> και αφού το γράψαμε κάναμε τη δική μας διαδήλωση φωνάζοντας κι άλλα συνθήματα όπως<<Θέλουμε ειρήνη ,θέλουμε σχολεία για όλα παιδιά, θέλουμε αγάπη>> κλπ.

img_3620  img_3633

Παίξαμε στο κουκλοθέατρο τη Ντενεκεδούπολη ένα παραμύθι επίκαιρο ,ζωγραφίσαμε τους ήρωες και τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια για το Πολυτεχνείο όπως το <<Ένα το χελιδόνι>>,<< τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο>>, <<το δρόμο>> κλπ. και ευχηθήκαμε να ζούμε πάντα ειρηνικά και αγαπημένα.

img_3626  img_3645

img_3622  img_3631

 

Comments are closed.